Hoogbegaafdengroep als Raad van Kinderen van het Waterschap Vallei en Veluwe

Geplaatst door op woensdag 4 juli 2018

Woensdag 27 juni heeft Groep 9, de hoogbegaafdengroep van Leerplein055, als Raad van Kinderen van het Waterschap Vallei en Veluwe hun klimaatadvies aan het bestuur van het Waterschap gepresenteerd. Het dilemma waar de kinderen zich de afgelopen weken over hebben moeten buigen was: “Hoe kan het Waterschap de regio helpen om te gaan met de gevolgen van klimaatverandering?”

De adviezen varieerden van meer wateropvang en hergebruik van regenwater tot betere communicatie van het Waterschap naar de burger toe. Dit laatste zou kunnen gebeuren door slogans, maken van meer reclame of het meegeven van de boodschap aan andere beroepsgroepen. Ook zou het pimpen van prullenbakken kan leiden tot het verminderen van zwerfafval. Samenwerking met pretparken zou een aanrader kunnen zijn. Zij hebben vaak al mooie bakken en kunnen dan gelijk reclame maken voor hun park. Een echte win-win situatie, aldus de kinderen.

Meer informatie over het project en over hoe het Waterschap de boodschap heeft ontvangen kunt u lezen op: https://www.vallei-veluwe.nl/actueel/nieuwsberichten-0/2018/juni/raad-kinderen/

In september komt het Waterschap terug bij de leerlingen van Groep 9 om te vertellen welke adviezen zij over hebben genomen.