Kinderboekenweek van start op Leerplein055 scholen

Geplaatst door op woensdag 3 oktober 2018

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! ‘Kom erbij!’ is ook de nieuwe single van Kinderen voor Kinderen voor de Kinderboekenweek 2018. De Kinderboekenweek is een landelijke leesbevorderings-campagne. Op elke Leerplein055-basisschool krijgt taal, lezen en voorlezen volop aandacht en natuurlijk ook tijdens de Kinderboekenweek!

Sterrenschool De Bongerd organiseert tijdens de kinderboekenweek een kinderboekenmarkt voor kinderen en ouders. Alle kinderen kunnen boeken kopen en verkopen van/aan schoolgenootjes. Kinderen kunnen gezamenlijk een stand inrichten.

Kinderboekenweekgeschenk

Van 3 t/m 14 oktober 2018 ontvang je bij de boekhandel het Kinderboekenweekgeschenk cadeau bij een besteding van ten minste € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken. ‘De eilandenruzie’ is het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Een nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees.

Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekend

Volgens 25.000 stemmende kinderen in Nederland zijn De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen (Terra-Lannoo) van Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel en Het leven van een loser 11 – Drie keer niks (De Fontein) van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018. Griffiths en Denton wonnen in de leeftijdscategorie 6 – 9 jaar en Kinney in 10 – 12 jaar.

De prijs van de Nederlandse Kinderjury is de populairste kinderboekenprijs in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar en wordt bepaald én uitgereikt door de kinderen zelf. De bekroningen werden vanmiddag, met als presentatrice Lieke van Lexmond, bekendgemaakt en uitgereikt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het Bijlmerplein.