Leerlingen De Eendracht geven IC-medewerkers steuntje in de rug

Geplaatst door op vrijdag 27 november 2020

Een mooi bericht in deze corona-tijd: de leerlingen uit de bovenbouw van basisschool De Eendracht hebben de medewerkers van de Intensive Care van het Gelre ziekenhuis een steuntje in de rug gegeven.
Leerkracht Sietske vertelt: “We merkten de afgelopen maanden dat het begrip corona ook bij onze leerlingen nog steeds erg leeft. Omdat onze school dicht bij het ziekenhuis staat wilden we onze ‘buren’ graag een steuntje in de rug geven voor al het harde werken. Daar komt bij dat mijn moeder op de IC werkt, dus dat maakte de drempel om zoiets te doen wat lager.”
De leerlingen van groep 5 tot en met 8 hebben hartjes gemaakt en op ieder hartje een boodschap geschreven die als steuntje in de rug dient en een beetje extra energie moet geven. Juf Sietske vervolgt: “Het is ontzettend goed ontvangen op de IC door de medewerkers en ook bezoekers reageren op de versieringen. Onze leerlingen waren meteen enthousiast toen we in de klassen voorstelden om op deze manier de medewerkers op het IC te steunen. Het liefst hadden ze de hartjes zelf naar het ziekenhuis gebracht maar dat ging helaas niet!”