Leerlingen Het Web treden op voor Koningin Maxima

Geplaatst door op vrijdag 17 december 2021

Openbare basisschool Het Web maakt als één van de twaalf basisscholen in het land deel uit van ‘de Grootste Schoolband van Nederland’, die optreden bij het Kerst Muziekgala. De leerlingen van unit 3 van Het Web waren te zien in het Kerst Muziekgala op NPO 1, opgenomen in het Omnisport in Apeldoorn; een thuiswedstrijd! Kijk hier het Kerst Muziekgala terug.

Het Web meldde zichzelf aan voor het tv-programma, als gecertificeerde school van het Jeugdeducatiefonds. Die organisatie helpt om de ontwikkelingskansen te vergroten van kinderen die zijn opgegroeid vanuit een achterstand. ,,We zijn uit veel scholen uitgekozen om mee te doen aan het Kerst Muziekgala”, vertelt directeur Kitty Huisman. ,,Een fantastische ervaring voor onze school en de leerlingen.”

Muzikale vorming

Muzikale vorming staat hoog in het vaandel bij Het Web. ,,Wij vinden zang en dans heel belangrijk”, zegt Huisman. ,,Net als taal en rekenen, maar dit geeft onze leerlingen heel veel zelfvertrouwen. Dat merken wij zelf, maar dat krijgen we ook van de kinderen terug. We besteden er minimaal één keer in de week aandacht aan.

Optreden voor bewoners zorgcentrum

En naast het optreden  hebben we ook nog opgetreden op de Anklaar bij Woon- zorgcentrum Het Wilhelmina. De leerlingen brachten zelfgemaakte kerstbakjes en zongen en dansten ons lied. Dit organiseerde de school samen met Present Apeldoorn. De bewoners maar ook de leerlingen hebben erg genoten van de ontmoeting!

Klik hier om het interview in de Stentor te lezen