Leerplein055 plaatst 150 touchscreens op Leerplein055-scholen

Geplaatst door op woensdag 23 mei 2018

Leerplein055 heeft in de meivakantie het eerste deel van een groot investeringstraject uitgevoerd op alle openbare basisscholen in Apeldoorn. In twee weken tijd heeft de firma Prowise ruim 150 touchscreens in twee formaten geleverd en geïnstalleerd. De oude digiborden en beamers zijn verwijderd en afgevoerd. Leerplein055 heeft de oude touchscreens in de kleutergroepen versneld afgeschreven en daardoor konden deze tegelijkertijd vervangen worden. Door de klus in de vakantie te laten plaatsvinden hebben schoolteams en leerlingen nauwelijks hinder ervaren van de vervanging.

Het grootste deel van de ict-voorzieningen op de openbare basisscholen van Leerplein055 wordt dit schooljaar vervangen. Het gaat om digiborden, beamers en touchscreens voor kleuters maar ook om pc’s voor leerlingen en medewerkers. Leerplein055 kiest ervoor om de vervanging én uitbreiding integraal te vervangen. Ook de internetverbinding op de scholen wordt sterk verbeterd zodat deze toereikend is voor de groei van het aantal mobiele devices op school.

Alle touchscreens zijn nu verrijdbaar en in hoogte verstelbaar doordat ze zijn voorzien van een mobiele lift. De touchscreens in de kleuterlokalen zijn daarnaast ook kantelbaar tot een touchtafel. De beeldscherpte en het geluid is optimaal en het gebruiksgemak is sterk verbeterd. De touchscreens zijn veel energiezuiniger dan de ‘oude’ digiborden. Door de uitrusting van de borden met een veiligheidsstekker die automatisch loslaat als er druk op komt, is het gebruik van het bord veilig op elke plek in de klas.

Bijzonder is dat lessen via Presenter, een digitale module van Prowise, binnen de hele organisatie gedeeld kunnen worden. Alle schoolteams worden de komende weken geschoold in het gebruik, leren van elkaar dus! Met dit eerste traject is ruim 700.000 euro gemoeid en kan het onderwijs weer eigentijds vorm worden gegeven.