Leerplein055-scholen sluiten de deuren op 30 en 31 januari

Geplaatst door op dinsdag 28 januari 2020

Op 30 en 31 januari organiseren de onderwijsvakbonden een landelijke staking voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Ruim 4000 scholen in Nederland sluiten de deuren. De drie grote schoolbesturen in Apeldoorn (Leerplein055, de Veluwse Onderwijsgroep en PCBO Apeldoorn) organiseren op vrijdag 31 januari een manifestatie op het Marktplein in Apeldoorn om aandacht te vragen voor de toekomst van het onderwijs. Ruim 600 onderwijscollega’s hebben aangegeven naar de manifestatie te komen.

 

Leerplein055 betaalt salarissen door tijdens tweedaagse staking

Het bestuur van Leerplein055 geeft haar medewerkers nadrukkelijk de ruimte om de staking te ondersteunen door de deuren te sluiten en daarmee aandacht te vragen voor de benodigde structurele investeringen in het onderwijs. Medewerkers geven individueel of in teamverband invulling aan de tweedaagse staking, schoolteams hebben studiedagen verplaatst naar 30 januari of gaan aan de slag met het wegwerken van achterstallige werkzaamheden. Ook kunnen regiobijeenkomsten van de vakbonden bezocht worden en hebben veel Leerplein055-medewerkers zich aangemeld voor de Apeldoornse manifestatie. 

Fred Berends, voorzitter college van bestuur: “We vinden het belangrijk om als openbaar onderwijs in Apeldoorn opnieuw een krachtig signaal af te geven voor de aangekondigde staking. We hebben daarom besloten om op 30 en 31 januari alle Leerplein055-scholen te sluiten en het salaris door te betalen. Invalkrachten die al waren ingeroosterd krijgen ook het salaris doorbetaald. We vinden het belangrijk om hierin één lijn te trekken.” 

Manifestatie

De manifestatie in Apeldoorn bestaat uit een tocht vanaf Vue Apeldoorn naar het Marktplein. Hier komen alle leerkrachten samen voor een kort programma waarin Peter Heerschop een ode zal geven aan het onderwijs. Afsluitend wordt er op het podium een boodschap voor de toekomst van het onderwijs ondertekend door drie leraren en wethouder Nathan Stukker. Verder worden er petitiekaarten verzameld die ondertekend zijn door de aanwezigen. De petitiekaarten worden door de gezamenlijke onderwijsbesturen naar de politiek in Den Haag gestuurd. Ouders zijn van harte welkom om bij de manifestatie aan te sluiten.

‘Goed onderwijs: ik teken ervoor’

Het platform Ouders van Nu is onlangs een campagne gestart met de titel ‘Goed onderwijs: ik teken ervoor’.