Leerplein055 zoekt directeuren basisonderwijs

Geplaatst door op vrijdag 30 augustus 2019

Leerplein055 in Apeldoorn zoekt twee directeuren basisonderwijs! Ben jij een ervaren en ambitieuze directeur en wil je in het mooie Apeldoorn aan de slag? Bekijk onze vacatures en reageer voor 23 september!

Leerplein055 is een onderwijsorganisatie met 23 openbare basisscholen in Apeldoorn. Daarnaast maken sbo de Boemerang (basisschool voor speciaal basisonderwijs) en Praktijkschool Apeldoorn (VO-school voor praktijkonderwijs) onderdeel uit van Leerplein055.

De vacatures voor directeuren basisonderwijs zijn voor een daltonschool en een jenaplanschool:

Daltonschool De Horst

De Horst is onze openbare Daltonschool in de wijk De Maten, met ongeveer 150 leerlingen. De Horst is een school waar kinderen op een zelfstandige wijze kennis en ervaring op doen. Vaardigheden als zelfstandigheid, samenwerken, vrijheid, verantwoordelijkheid en reflectie dragen bij aan een fijne sfeer op de school. Het team zorgt voor een vertrouwde en veilige omgeving, de school voelt voor de kinderen, ouders en het team als een warm ‘nest’.

Jenaplanschool De Mheen

De Mheen is onze openbare Jenaplanschool in de wijk Zevenhuizen, waar de kinderen leren volgens het Jenaplanonderwijs. Het uitgangspunt van het Jenaplanonderwijs is dat ieder mens uniek is en zich op zijn eigen manier ontwikkelt. De Mheen heeft een team van ruim 20 medewerkers en telt bijna 250 leerlingen, die zijn onderverdeeld in 10 stamgroepen. Het moderne schoolgebouw heeft twee verdiepingen met een grote, lichte centrale ruimte die volop wordt gebruikt voor de vieringen.

Onderwijskwaliteit hoog op de agenda

Onderwijskwaliteit staat hoog op ieders agenda bij Leerplein055. Het afgelopen jaar is binnen Leerplein055 bijvoorbeeld de herstructurering van Interne Begeleiding afgerond. Vanaf 1 augustus zijn de, deels extern geworven, intern begeleiders in hun nieuwe functie gestart. Deze nieuwe structuur levert een bijdrage aan de onderwijskwaliteit door de professionele ondersteuning van leerkrachten en directeuren.

Een aantrekkelijke werkgever

Leerplein055 is aangesloten bij PON (Personeelscluster Oost Nederland) voor de organisatie van de vervanging van leerkrachten. De invalleerkrachten zijn in dienst bij de aangesloten schoolbesturen. Door de samenwerking met andere aangesloten schoolbesturen blijft Leerplein055 een aantrekkelijke werkgever voor invalleerkrachten. Onder het motto ‘Oriënteer, onderzoek, ontwikkel en stroom door’ bieden wij leerkrachten de kans om vanuit een vast dienstverband voor een periode van maximaal twee jaar op andere PON-scholen te werken; een laagdrempelige kans voor medewerkers om zich te oriënteren op, en te werken aan, hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.