Meld je aan voor de open dag van 6 oktober

Geplaatst door op donderdag 16 september 2021

Op woensdag 6 oktober staan ook de deuren van onze openbare basisscholen in Apeldoorn en omgeving open! Ben je op zoek naar een basisschool in Apeldoorn, meld je dan aan voor de open dag! Aanmelden voor de open dag kan online via basisscholenapeldoorn.nl. Reserveer een tijdslot voor de basisscholen die je wilt bezoeken.

Reserveer nu een tijdslot

Ouders kunnen tijdens de open dag van woensdag 6 oktober maximaal 3 basisscholen bezoeken. De drie schoolbesturen (Leerplein055, PCBO Apeldoorn en de Veluwse Onderwijsgroep) organiseren de open dag op een veilige manier. Daarom is vooraf aanmelden verplicht. En natuurlijk worden ouders gevraagd om thuis te blijven als ze corona gerelateerde klachten hebben. Aanmelden voor de open dag is dus verplicht: reserveer nu een tijdslot via www.basisscholenapeldoorn.nl 

Kom sfeer proeven

Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing. Kies je voor een school in de buurt? Een school met een onderwijsconcept of duidelijke identiteit? De open dag is een mooi moment om meerdere scholen te bezoeken en sfeer te proeven.  Bekijk op de kaart alvast waar de Leerplein055-basisscholen te vinden zijn.

Op basisscholenapeldoorn.nl staat een overzicht van alle deelnemende basisscholen in Apeldoorn en de omliggende dorpen. Door het invullen van een aantal zoekfilters zoals onderwijsvorm, reistijd, kinderopvang etc. kan gemakkelijk gezocht worden op zaken die je als ouder belangrijk vindt. Ouders kunnen zo gemakkelijk een eerste voorselectie maken van scholen die hen aanspreken.  

Maak kennis  

Ouders en kind(eren) kunnen op deze ochtend op een laagdrempelige en vrijblijvende manier de sfeer op verschillende scholen proeven. Directeuren, leerkrachten en/of leerlingen staan klaar om  meer te vertellen over het onderwijs en de cultuur en om de dagelijkse gang van zaken op school te laten zien. Ook voor peuters is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school.  

Samenwerking kinderopvang

Veel scholen in Apeldoorn werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in het schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang. Op de meeste scholen kunnen ouders en kinderen ook daar een kijkje nemen en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.  

Initiatiefnemers

Twee keer per jaar openen de basisscholen in de gemeente Apeldoorn de deuren tijdens de open dag. De open dag van basisscholen in Apeldoorn en de website www.basisscholenapeldoorn.nl is een initiatief van Leerplein055, Veluwse Onderwijsgroep en PCBO Apeldoorn. De stichtingen trekken hierin gezamenlijk op.  

De open dag in het voorjaar is vanwege de coronamaatregelen geannuleerd. Met deze open dag willen de schoolbesturen in Apeldoorn jonge ouders de gelegenheid bieden om ook in deze tijd samen met hun kind op een veilige manier een school uit te zoeken.