Nieuwbouw voor openbare basisschool De Bongerd

Geplaatst door op donderdag 17 december 2020

Openbare basisschool De Bongerd in De Maten krijgt een nieuw schoolgebouw! Gemeente Apeldoorn heeft eind 2017 het besluit genomen om voor verschillende scholen in De Maten nieuw te gaan bouwen, de meeste scholen in De Maten zijn inmiddels ruim 45 jaar oud.  Ook onze basisschool De Bongerd als de buurschool De Schakel (Veluwse Onderwijsgroep) krijgen een nieuw schoolgebouw op de locatie van de huidige scholen aan de Muntersdonk. En nu is het zo ver dat we het ontwerp mogen laten zien!

Videopresentatie ontwerp schoolgebouwen

De architecten van beide schoolgebouwen presenteren in de video de ontwerpen en nemen de kijker mee in de opdracht en het proces dat heeft geleid tot het definitief ontwerp. Lees verder onder de video.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunningen voor beide schoolgebouwen worden tussen nu en half januari aangevraagd. De vergunningaanvragen worden door de gemeente gepubliceerd in een lokale huis-aan-huis-krant. De nieuwe schoolgebouwen worden nagenoeg op dezelfde plek als de huidige scholen gebouwd, overigens kleiner in omvang. Er verandert verder niets aan de omgeving buiten het schoolterrein.

“de slapende draak”

Architect John van Dijk over zijn ontwerp: “De Bongerd wil graag een gebouw met een eigen gezicht, het moet uitnodigend zijn en passen in het groen van de omgeving. Door de “spannende” kleurstelling die we gekozen hebben, denken we een slapende draak te verbeelden.” Lees verder op nieuwbouwpagina De Bongerd