OBS Woudhuis transformeert naar IKC VindingRijk

Geplaatst door op dinsdag 29 augustus 2023

De nieuwe naam van OBS Woudhuis is bekend, per 1 augustus gaat de basisschool verder als IKC VindingRijk. Het team heeft na een reeks creatieve inzendingen gekozen voor deze optie. De feestelijke onthulling vond plaats op woensdag 23 augustus.

De Grote Onthulling

Al drummend luidde ‘de Vuilnismannen’ de dag in. Elke klas nam deel aan workshops waarin leerlingen muziek konden creëren. Op hetzelfde moment vloog er een vliegtuig met de naam van de school over de wijk, waardoor de gehele buurt werd geïntroduceerd aan de splinternieuwe naam. “De glimlachende gezichten waren prachtig om te zien! Trots en vol enthousiasme beginnen we aan dit schooljaar,” aldus Susanne Vermeulen, de directeur van IKC VindingRijk.

De kernwaarden van IKC VindingRijk

Bij IKC VindingRijk worden de fundamentele normen en waarden van onze samenleving beoefend. Met een diverse groep leerlingen met uiteenlopende sociale achtergronden vormen ze een mini-maatschappij, waarin respect voor elkaar en de vrijheid om jezelf te zijn centraal staan. Dit wordt geleid door vijf kernwaarden: talent, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, verbondenheid en exploratiedrang.

Duurzame keuzes

Het schoolterrein is doordrenkt van duurzame keuzes, waaronder groene zones die bijdragen aan een groenere toekomst. “Zelfs het regenwater wordt niet verspild, maar wordt omgeleid naar een riviertje waar leerlingen mee kunnen experimenteren,” legt Susanne Vermeulen uit.

Unieke hoekjes

Opvallende plekken verrijken de schoolervaring, zoals de ‘trotslijsten’ bij de ingang. “Vanuit het trappenhuis, waar je verrast wordt door de schelpensnoeren tussen de lampenkappen ga je met de trap naar boven, de plek waar het allemaal gebeurt”, vertelt Vermeulen. Het schoolgebouw beschikt over diverse ruimtes, zoals Studio Rust, het aangrenzende balkon, Bureau Bouw en Werkplaats Fantasierijk en een kinderatelier vol knutselmateriaal om de creativiteit te stimuleren.