Ook dit jaar geen ASK-voorstellingen

Geplaatst door op dinsdag 30 november 2021

Deze week zouden basisschoolleerlingen in Orpheus gaan genieten van de ASK-voorstelling ‘Robin Hood en het verdwenen goud’. Het ASK-Theater zou tot en met 3 december voorstellingen spelen in de grote zaal van theater Orpheus. Negen optredens voor in totaal maar liefst 7.500 basisschoolleerlingen. Maar afgelopen week is na goed overleg met o.a. het bestuur van Leerplein055, de Veluwse Onderwijsgroep en PCBO en met de GGD besloten dat de voorstellingen niet door konden gaan. Het bestuur van ASK-Theater is tot die conclusie gekomen vanwege de oplopende coronabesmettingen onder basisschoolleerlingen.

Verstandig besluit

Leerplein055 vindt het ook het meest verstandige besluit maar heeft alle begrip voor de teleurstelling van spelers en andere vrijwilligers die 5 dagen voor de start, het bericht kregen dat de voorstelling ook dit jaar vanwege corona niet door ging. Ook verschillende collega’s van Leerplein055 en een leerling van obs Heuvellaan zouden optreden met ASK-Theater.

Gezondheid boven alles

ASK-Theater: “We hebben het besluit genomen, ondanks dat we ons houden aan alle geldende maatregelen en dat we daarnaast zelf extra maatregelen hebben genomen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Na maanden van repeteren, bouwen, dansen, regisseren plannen en organiseren, is het extra wrang dat we 5 dagen voor de eerste voorstelling moeten stoppen met de eindstreep in zicht. Maar: “Gezondheid boven alles!”.Graag keren we in 2022 weer terug in het theater met een prachtige voorstelling om dan kinderen, en iedereen die ons een warm hart toedraagt, weer de theater beleving te geven die ze verdienen. We bedanken ons publiek, al onze trouwe gasten, scholen en sponsoren. Maar zeker ook Theater en Congres Orpheus voor hun flexibiliteit en medewerking in deze tijd. Tot in 2022!”