Kom 10 oktober kijken op de basisscholen in Apeldoorn

Geplaatst door op vrijdag 14 september 2018

Woensdag 10 oktober openen alle basisscholen in Apeldoorn de deuren. Iedereen is 10 oktober welkom tussen 9.00 – 12.00 uur. Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing voor ouders en hun kind(eren). De open dag is een mooi moment voor hen om één of meerdere scholen te bezoeken. Uiteraard nemen ook alle openbare basisscholen van Leerplein055 deel aan de open dag. Klik hier voor de kaart met alle openbare basisscholen Apeldoorn en omliggende dorpen. Tijdens de open dag kunnen ouders en kind(eren) op een laagdrempelige wijze de sfeer ervaren op de basisschool en in gesprek te gaan met schooldirecteur, leerkrachten, leerlingen of ouders over het onderwijs, de cultuur en de dagelijkse gang van zaken.

Gewoon goed onderwijs. Daar staat De Bundel aan de Anna Bijnsring in Osseveld voor. Een kleinschalige school waar iedereen elkaar kent. In die vertrouwde omgeving besteedt het team veel aandacht aan de ‘basis’: rekenen, taal en lezen. We bundelen de krachten van leerlingen, ouders en leerkrachten en vormen daarmee een sociale, gemoedelijke school.

Waarom openbaar onderwijs?

Openbaar onderwijs is voor ieder kind toegankelijk en biedt leerlingen optimale ontwikkelings-mogelijkheden, met aandacht voor hun verschillen. Respectvol, open en democratisch in de klas, in de school en om de school. De openbare basisscholen van Leerplein055 vertalen dit in de klas naar modern onderwijs met veel aandacht voor waarden en normen en aandacht aan de verschillende wereldgodsdiensten en culturele stromingen.

Zelfstandigheid, reflectie en samenwerken; dat past bij het Daltononderwijs van De Horst aan de Glazeniershorst in De Maten. In een fijne sfeer, met een duidelijke structuur, gaat elk kind op zijn eigen niveau met zijn eigen talent aan de slag.

Welke basisschool kiezen?

Op www.basisscholenapeldoorn.nl is een overzicht te vinden van alle basisscholen in Apeldoorn. Door het invullen van een aantal zoekfilters zoals onderwijsvorm, reistijd, kinderopvang etc. kan gemakkelijk gezocht worden. U kunt zo een eerste voorselectie maken van scholen die aanspreken.

De Parkenschool is een echte buurtschool midden in de prachtige wijk De Parken. De onderzoekende lesmethode IPC laat kinderen zelf ondervinden en onderzoeken: ‘leren in de context’.

Samenwerking kinderopvang

Veel scholen in Apeldoorn werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in het schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang. Op de meeste scholen kunnen ouders ook daar een kijkje nemen en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.