Startschot voor bouw basisscholen De Marke en De Ploeg

Geplaatst door op dinsdag 6 juli 2021

Op 6 juli 2021 was het zover: de start van de nieuwbouw voor openbare basisschool De Marke en PCBO-school De Ploeg in de wijk de Maten kon worden gevierd! Kinderen van beide scholen en peuters van Doomijn Kinderopvang zetten de eerste schop in de grond samen met wethouder van onderwijs, Nathan Stukker. Vanwege de coronamaatregelen konden niet alle leerlingen en teamleden aanwezig zijn bij de officiële start van de bouw. Twee leerlingen van De Marke hebben daarom als serieuze verslaggevers vragen gesteld aan de verschillende betrokkenen. De video is daarna bekeken met alle leerlingen van De Marke en natuurlijk gedeeld met ouders van school. Geniet mee van een mooi videoverslag van leerlingen van De Marke! [lees verder onder de video]

Nathan Stukker benoemde zijn bewondering voor de scholen en verwoordde deze samenwerking als uniek waarbij twee besturen bouwen voor de toekomst van het onderwijs in Apeldoorn. “Het is een bijzondere plek waar kinderen straks naar school gaan en met elkaar veel plezier gaan beleven op twee scholen. Een unieke samenwerking tussen schoolbesturen en kinderopvang. Een plek waar kinderen van 0 -12 jaar kunnen spelen en leren.”

Onderwijs

De nieuwe schoolgebouwen bieden samen onderwijs aan ruim 400 leerlingen. Daarnaast biedt Doomijn Kinderopvang op beide scholen opvang aan voor kinderen van 0 – 13 jaar. Zowel kinderopvang voor de allerkleinsten als buitenschoolse opvang. Door de opvang van ook jongere kinderen bieden de scholen een doorgaande ‘leerlijn’ van 0-13 jaar; één plek waar ouders met kinderen uit alle leeftijden terecht kunnen.

Lees meer over de nieuwbouw van De Marke op de nieuwbouwpagina van De Marke