Woensdag 11 april open dag basisscholen Apeldoorn

Geplaatst door op maandag 19 maart 2018

Woensdag 11 april is het weer zover. Basisscholen in Apeldoorn openen hun deuren. Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing voor ouders en hun kind(eren). De open dag is een mooi moment voor hen om één of meerdere scholen te bezoeken en ook alle openbare basisscholen van Leerplein055 nemen deel aan de open dag. Klik hier voor de kaart met alle openbare basisscholen Apeldoorn en omliggende dorpen. Tijdens de open dag kunnen ouders en kind(eren) op een laagdrempelige wijze de sfeer ervaren op de basisschool en in gesprek te gaan met schooldirecteur, leerkrachten, leerlingen of ouders over het onderwijs, de cultuur en de dagelijkse gang van zaken. Iedereen is woensdag 11 april welkom van 9.00 – 12.00 uur.

Waarom openbaar onderwijs?

Openbaar onderwijs is voor ieder kind toegankelijk en biedt leerlingen optimale ontwikkelingsmogelijkheden, met aandacht voor hun verschillen. Respectvol, open en democratisch in de klas, in de school en om de school. De openbare basisscholen van Leerplein055 vertalen dit in de klas naar modern onderwijs met veel aandacht voor waarden en normen en aandacht aan de verschillende wereldgodsdiensten en culturele stromingen.

Welke basisschool kiezen?

Op www.basisscholenapeldoorn.nl is een overzicht te vinden van alle basisscholen in Apeldoorn. Door het invullen van een aantal zoekfilters zoals onderwijsvorm, reistijd, kinderopvang etc. kan
gemakkelijk gezocht worden. Ouders kunnen zo een eerste voorselectie maken van scholen die aanspreken.

Samenwerking kinderopvang

Veel scholen in Apeldoorn werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in het schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang
tot buitenschoolse opvang. Op de meeste scholen kunnen ouders ook daar een kijkje nemen en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.