Woensdag 9 oktober open dag basisscholen Apeldoorn

Geplaatst door op donderdag 12 september 2019

Woensdag 9 oktober is het weer zover. Basisscholen in Apeldoorn openen hun deuren. Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing voor ouders en hun kind(eren). De open dag is een mooi moment voor hen om één of meerdere scholen te bezoeken en ook alle openbare basisscholen van Leerplein055 nemen deel aan de open dag. Klik hier voor de kaart met alle openbare basisscholen Apeldoorn en omliggende dorpen.

Laagdrempelig kennismaken met de basisschool

Tijdens de open dag kunnen ouders en kind(eren) op een laagdrempelige wijze de sfeer ervaren op de basisschool en in gesprek te gaan met schooldirecteur, leerkrachten, leerlingen of ouders over het onderwijs, de cultuur en de dagelijkse gang van zaken. Iedereen is woensdag 9 oktober welkom van 9.00 – 12.00 uur.

Waarom openbaar onderwijs?

Openbaar onderwijs is voor ieder kind toegankelijk en biedt leerlingen optimale ontwikkelings-mogelijkheden, met aandacht voor hun verschillen. Respectvol, open en democratisch in de klas, in de school en om de school. De openbare basisscholen van Leerplein055 vertalen dit in de klas naar modern onderwijs met veel aandacht voor waarden en normen en aandacht aan de verschillende wereldgodsdiensten en culturele stromingen.

Scholen en kinderopvang werken intensief samen

Leerplein055 werkt heel intensief samen met verschillende kinderopvangorganisaties, meestal in het schoolgebouw. De kinderopvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang. Op verschillende scholen is een speciaal programma voor peuters vanaf 3 jaar zodat uw kind spelenderwijs kan wennen aan de basisschool. Tijdens de open dag kunt u op onze scholen vaak ook een kijkje nemen bij de kinderopvang en in gesprek gaan met de pedagogische medewerkers.

Welke basisschool kiezen?

Op www.basisscholenapeldoorn.nl is een overzicht te vinden van alle basisscholen in Apeldoorn. Door het invullen van een aantal zoekfilters zoals onderwijsvorm, reistijd, kinderopvang etc. kan gemakkelijk gezocht worden. Ouders kunnen zo een eerste voorselectie maken van scholen die aanspreken.