Interim bestuurder Jan Paul ten Brink gestart bij Leerplein055

Geplaatst door op woensdag 17 november 2021

De Raad van Toezicht van Leerplein055 heeft Jan Paul ten Brink benoemd tot interim-bestuurder.  Jan Paul ten Brink is deze week gestart en heeft -door de covid-maatregelen helaas niet live maar via Teams-, al de eerste kennismakingsgesprekken gevoerd. Vanaf volgende week zal hij ook kennismaken met verschillende externe stakeholders van Leerplein055. 

De opdracht van de Raad van Toezicht voor de interim-bestuurder van Leerplein055 is in eerste instantie ruim geformuleerd: Onderwijskwaliteit binnen de stichting weer op niveau krijgen, gekoppeld aan verbetering van het kwaliteitsstelsel en kwaliteitscultuur. En daarnaast visieontwikkeling over hoe Leerplein055 toekomstbestendig wordt en met vertrouwen verder kan. 

Jan Paul ten Brink over zijn start bij Leerplein055: “Goed onderwijs maak je samen, ieder vanuit een eigen verantwoordelijkheid. Frederique Oolbekkink en ik zijn als college van bestuur dienstbaar en ondersteunend voor -de bedoeling van- de organisatie. De situatie waarin Leerplein055 met haar scholen in verzeild is geraakt, is mij niet vreemd. Ik heb er alle vertrouwen in dat binnen de gestelde termijnen alles weer goed op de rit is te brengen en daarna te houden en zo nodig door te ontwikkelen.”