basisschool De Bundel zet volgende stap in techniekonderwijs

Geplaatst door op maandag 10 maart 2014

De Bundel-techniektorenSponsoren helpen school aan techniektoren

Openbare basisschool De Bundel heeft op de laatste dag van de Week van de Techniek in Apeldoorn haar nieuwe aanwinst voor techniekonderwijs onthuld, de techniektoren. De techniektoren is een compleet lesconcept met technieklessen dat de kerndoelen voor techniek in het basisonderwijs dekt. De aanschaf van de techniektoren heeft De Bundel gerealiseerd door onder meer verschillende sponsoren te vinden en de opbrengsten van een bazaar. De openbare basisschool in de wijk Osseveld verzorgt al een aantal jaar techniekonderwijs.

Technieklessen tijdens de open dag op 2 april
Tijdens de open dag van alle basisscholen in Apeldoorn kunnen bezoekers van De Bundel aan de Anna Bijnsring 201 verschillende lessen volgen waaronder uiteraard ook de technieklessen.

Sinds drie jaar krijgt De Bundel ondersteuning van een TechniekCoach bij het geven van technieklessen. Dit is een landelijk project waarbij een school gedurende 4 jaar ondersteund wordt om zelfstandig technieklessen te gaan geven. In de laatste fase (komend schooljaar) krijgt de school begeleiding die gericht is op het verankeren van techniek in het onderwijsaanbod. Dit gebeurt aan de hand van een stappenplan dat in maximaal anderhalf jaar doorlopen kan worden. De Bundel wil in de nabije toekomst een leerkracht op school verantwoordelijk maken voor het techniekonderwijs zodat dit onderwijs voor de toekomst geborgd zal zijn.