De Week van Leerplein055 start op 1 oktober: een week vol ontmoetingen!

Geplaatst door op dinsdag 24 september 2013

Leerplein055 Spelen ApeldoornVolgende week vindt de Week van Leerplein055 plaats. Deze week is uitgegroeid tot een week vol ontmoetingen. Medewerkers van alle Leerplein055 scholen ontmoeten elkaar op de medewerkersdag, een dag waar kennisuitwisseling hoog op de agenda staat. Maar tijdens  de Week van Leerplein055 ontmoeten ook de leerlingen van de openbare basisscholen elkaar op sportief gebied tijdens de Leerplein055 Spelen. Tot slot vindt in de Week van Leerplein055 de gezamenlijke open dag van alle basisscholen van Apeldoorn plaats waardoor ouders kunnen kennis maken met het onderwijs op onze school!

Naar school: nieuw onderwijsmagazine
In aanloop naar de Week van Leerplein055 is een nieuw onderwijsmagazine uitgebracht. Leerplein055 bracht al jaren een magazine uit voor ouders van haar eigen openbare (basis)scholen maar de onderwerpen die spelen in het onderwijs en in de kinderopvang zijn interessant voor alle ouders in Apeldoorn met kinderen van ca. 2 tot 12 jaar.

Met het nieuwe magazine Naar school wil Leerplein055 boeiende onderwerpen toegankelijk maken voor een breed publiek. Het heeft geresulteerd in een magazine met interessante artikelen gerelateerd aan het basisonderwijs in Apeldoorn aangevuld met onder meer boekentips van Margriet Obers (Kinderboekenwinkel Benjamin/Nawijn en Polak) en bijvoorbeeld een agenda met uit-tips voor gezinnen/kinderen door Apeldoornse Kids.

Het magazine wordt verspreid via de meeste kinderopvanglocaties maar ook op allerlei andere locaties staan inmiddels displays met het gratis magazine, denk aan verschillende Accres (zwem)locaties, bibliotheken, Markant, Club Pellikaan, buurthuizen en multifunctionele centra. Op 5 oktober wordt het magazine ook nog uitgedeeld in CODA tijdens de Kinderboekenweekfeest/Uitmarkt.

Kennisuitwisseling en elkaar ontmoeten
(dinsdag 1 oktober)

Alle leerkrachten en onderwijsondersteunende medewerkers van Leerplein055 komen op dinsdag 1 oktober bij elkaar in theater Orpheus voor een  interessant programma met bijzondere sprekers, workshops over uiteenlopende onderwerpen en uiteraard tijd om collega’s van andere scholen te ontmoeten. De leerlingen van de openbare basisscholen zijn op deze dag vrij.

Openbare basisscholen leveren sportieve strijd op het AV’34 terrein
(woensdag 2 oktober)

Een traditioneel onderdeel van de Week van Leerplein055 zijn de Leerplein055 Spelen op het mooie terrein van AV’34. Een gezellige, sportieve middag voor alle openbare basisscholen in Apeldoorn. Jaarlijks doen ruim 1200 leerlingen mee aan dit sportieve evenement. De middag begint met een vlaggenparade zoals bij de echte Olympische Spelen, gevolgd door een gezamenlijke warming-up.  De sportmiddag kent een aantal vaste onderdelen zoals de estafette voor leerlingen uit groep 3 t/m 8 , een voetbaltoernooi voor de groepen 5 en touwtrekwedstrijden voor groep 7/8.

 

 

 

 

Open dag basisscholen Apeldoorn
(vrijdag 4 oktober)

Op vrijdag 4 oktober zetten ruim 60 basisscholen de deuren open voor eigen ouders, voor ouders die zich alvast oriënteren op een basisschool voor hun dochter of zoon en natuurlijk kunnen omwonenden een kijkje komen nemen in de basisschool. U bent welkom van 09.00 tot 12.00 uur!

Op het vernieuwde www.basisscholenapeldoorn.nl presenteren alle scholen zich die deelnemen aan de open dag.  Op de website  zien ouders in één oogopslag welke scholen bij hun in de buurt open dag houden op 4 oktober. Deze website is net vernieuwd, waardoor een keuze maken net iets eenvoudiger wordt! Zo is het nu mogelijk om te selecteren op loop- en fietsafstand van huis naar school, bijvoorbeeld 10 minuten lopen of 5 minuten fietsen.