Informatieavond bij toekomstige Sterrenschool in Zuidbroek

Geplaatst door op vrijdag 20 januari 2012

De Vliegenier organiseert voor geïnteresseerde ouders op donderdag 9 februari een informatieavond over het sterrenschoolconcept. Vanaf komend schooljaar krijgt Apeldoorn namelijk een tweede Sterrenschool, in de nieuwbouwwijk Zuidbroek. Vanuit het onderwijs-op-maat concept, Dalton, groeit de school door naar een Dalton Sterrenschool, waarbij onderwijs en kinderopvang hand in hand gaan. De school sluit daarmee onderwijsinhoudelijk en organisatorisch aan bij de wensen en eisen van de huidige maatschappij.


Het continurooster en de flexibiliteit in opvang en vakanties is de bekendste ster van een Sterrenschool. De vier andere sterren zijn: leren én opvang verzorgd door één combinatieteam van leerkrachten en pedagogisch medewerkers, de nadruk op rekenen, taal en lezen, maatwerk voor ieder kind en binding met de buurt. Het onderwijskundige team van De Vliegenier en het team van pedagogisch medewerkers van peuterspeelzaal De Toermalijn zijn al van start gegaan met de samenwerking.

Via de website www.obsdevliegenier.nl kunnen mensen zich online aanmelden voor de informatieavond. De avond vindt plaats in het Kristal aan de Laan van de Charleston 75 in Zuidbroek. De avond start om 19.30 (inloop vanaf 19.15 uur).