Laura van Kaam bezoekt De Rietendakschool voor première War Child musical Groep 8

Geplaatst door op maandag 17 juni 2013

Op woensdagmiddag 10 juli woont The Voice Kids winnares Laura van Kaam de bijzondere première bij van de War Child schoolmusical, uitgevoerd door leerlingen van De Rietendakschool. Onlangs kregen de leerlingen te horen dat zij de winnaars zijn van een van de gepimpte premières. Naast de bijzondere gast, ligt er ook een rode loper klaar en arriveren de achtstegroepers als echte sterren per limousine. De bijzondere uitvoering heeft plaats in De Gigant in Apeldoorn van 12.30 tot 15.30 uur.

In totaal hebben tien scholen in Nederland een gepimpte première gewonnen van hun War Child musical Voor kids gaat de zon op. Scholen maakten kans op een bijzondere première als zij ook een actie organiseren om het werk van War Child te steunen. Groep acht van De Rietendakschool organiseerde een voorjaarsmarkt en  een sponsorloop voor War Child. Daarnaast wordt er op 14 juni een bioscoopavond georganiseerd. Ook de opbrengst van deze avond is voor Warchild.

Syrische vluchtelingenkinderen
De acties die de leerlingen organiseren zijn bedoeld voor projecten van War Child in het noorden van Libanon, waar de organisatie Syrische vluchtelingenkinderen helpt. Net als Nederlandse leerlingen hebben ook Syrische kinderen het recht om te spelen. Maar voor veel Syrische kinderen is spelen simpelweg niet mogelijk. In zogeheten Child Friendly Spaces kunnen kinderen weer veilig spelen en nemen zij deel aan creatieve workshops, waardoor zij leren om te gaan met hun moeilijke situatie. Ook verzorgt War Child bijlessen Frans en rekenen, omdat veel kinderen door de oorlog niet meer naar school zijn geweest. Met behulp van de bijlessen kunnen zij weer zo snel mogelijk aanhaken bij het reguliere onderwijs.