Leerplein055 helpt Apenheul Knokken voor Gorilla’s

Geplaatst door op dinsdag 9 september 2014

Knokken voor Gorilla'sHet jaar.2014 staat bij Apenheul in het teken van de gorilla en alle Leerplein055 scholen gaat Apenheul een handje helpen! Met het project Knokken voor Gorilla’s is Apenheul bezig om € 40.000 euro in te zamelen voor het Mbeli Bai project in de Republiek Congo. Dit onderzoeksproject levert belangrijke informatie op over gorilla’s in het wild, waardoor ze beter beschermd kunnen worden. Gorilla’s worden ernstig bedreigd en komen steeds minder voor in het wild. De leerlingen van alle Leerplein055-scholen gaan helpen met Knokken voor Gorilla’s.  Van 9 september tot en met 24 september gaan leerlingen zoveel mogelijk oude mobieltjes inzamelen. Het doel is minimaal 1 per kind maar Apenheul hoopt natuurlijk op veel meer mobieltjes. Op alle Leerplein055-scholen staan vanaf 9 september speciale inzameldozen, daar mag iedereen zijn of haar oude mobieltjes in komen leveren. Per mobiel krijgt Apenheul een mooi bedrag dat 100% naar het project gaat! De leerlingen van de openbare basisscholen in Apeldoorn gaan in ruim twee weken hun best doen om zoveel mogelijk mobieltjes in te zamelen! Het project loopt tot donderdag 25 september.

Waarom mobieltjes?
De grondstof coltan, die wordt gebruikt in mobieltjes en spelcomputers, komt alleen voor in de leefgebieden van de gorilla in het wild en voor de mijnen wordt veel regenwoud gekapt. Hoe meer mobieltjes hergebruikt worden, hoe minder vraag naar coltan en dus hoe meer ruimte voor gorilla’s in het wild.

Tegenprestatie
Om de leerlingen te bedanken voor hun hulp, mogen alle Leerplein055-scholen met de hele school -tijdens de Week van Leerplein055 (29/9 – 3/10) gratis naar Apenheul en wordt alles in het werk gesteld om de kinderen een prachtige dag te bezorgen! Een dagje apenverzorger zijn? Écht iedereen wint door deze actie, want er wordt uit alle ingeleverde mobieltjes ook nog een winnaar getrokken die op woensdag 8 oktober een dagje apenverzorger mag zijn.  Wil je kans maken om een keer apenverzorger te zijn? Lever een of meer mobieltjes in bij een Leerplein055-school en zet daar je naam en emailadres op.