Leerplein055 scholen actief tijdens de Nationale Voorleesdagen

Geplaatst door op dinsdag 3 december 2013

nationale voorleesdagen 2014Op woensdag 22 januari gaan de Nationale Voorleesdagen 2014 van start. Ook de Apeldoornse basisscholen van Leerplein055 besteden weer volop aandacht aan de Nationale Voorleesdagen. Belangrijkste doel is iedereen te laten ervaren dat voorlezen leuk en waardevol is.

Tijdens de nationale startdag lezen bekende en minder bekende Apeldoorners voor bij een groot aantal scholen van Leerplein055. Het animo om voor te lezen is elk jaar weer groot. Met veel enthousiasme komen verschillende Apeldoorners naar de scholen om voor te lezen uit hun favoriete voorleesboek!  Voor januari  zijn er al toezeggingen van Johan Kruithof, wethouder van onderwijs, illustratrice Hélène Jorna en kinderboekenschrijver Jan Terlouw. Ook dansschooleigenaar Gerrit Wensink, Jaap Smaal van Karateschool Smaal en Magriet Obers van kinderboekenwinkel Benjamin zijn bekende gezichten voor de leerlingen en zij zullen ook weer aanwezig zijn.

Leerplein055 vindt het belangrijk om op deze manier het voorlezen nog eens extra onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Voorlezen aan kinderen is erg belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Kinderen die lezen leuk vinden, lezen vaker en dus beter. De rol van ouders of opvoeders is heel belangrijk voor de leesprestaties van hun kinderen en het voorlezen draagt daartoe bij.

Boekentips
Speciaal voor het onderwijsmagazine Naar School schrijft Margriet Obers van Benjamin boekenwinkel de rubriek boekentips.  Voor 4 leeftijdsgroepen wordt een mooi boek uitgelicht en aangezien het Jaar van het Voorlezen bijna ten einde is…geven wij nog vier voorleesboeken weg via onze facebookpagina. Onder de likes van het facebookbericht verloten wij vier keer een boek en dit doen we nog voor de kerstvakantie!