Ontmoet het openbaar onderwijs tijdens de Week van Leerplein055

Geplaatst door op vrijdag 31 augustus 2012

In de week van 17 september gaat de Week van Leerplein055 van start. Deze week is uitgegroeid tot een week waarin inwoners van Apeldoorn veel te zien en te horen krijgen over de openbare (basis)scholen in de gemeente Apeldoorn door het organiseren van een lezing maar ook door een open huis te organiseren samen met het PCBO.

Maar ook een week waarin leerkrachten elkaar ontmoeten en kennismaken met nieuwe ontwikkelingen en waarin alle leerlingen van de openbare basisscholen op sportief gebied met elkaar de strijd aan gaan tijdens de -inmiddels traditionele- Leerplein055 Spelen.

Kennisuitwisseling en elkaar ontmoeten
Alle leerkrachten en onderwijsondersteunende medewerkers van Leerplein055 komen op dinsdag 18 september bij elkaar in theater Orpheus voor een  interessant programma met bijzondere sprekers, workshops over uiteenlopende onderwerpen en uiteraard tijd om collega’s van andere scholen te ontmoeten. De leerlingen van de openbare basisscholen zijn op deze dag vrij.

Openbare basisscholen leveren sportieve strijd op het AV’34 terrein
Een traditioneel onderdeel van de Week van Leerplein055 zijn de Leerplein055 Spelen op het mooie terrein van AV’34. Een gezellige, sportieve middag voor alle openbare basisscholen in Apeldoorn. Jaarlijks doen ruim 1200 leerlingen mee aan dit sportieve evenement. De middag begint met een vlaggenparade zoals bij de echte Olympische Spelen gevolgd door een gezamenlijke warming-up.  De sportmiddag kent een aantal vaste onderdelen zoals de estafette voor leerlingen uit groep 3 t/m 8 , een voetbaltoernooi voor de groepen 5 en touwtrekwedstrijden voor groep 7/8.

Lezing over gedrag en ontwikkeling van peuters en kleuters
Leerplein055 verzorgt op donderdag 20 september een gratis lezing voor ouders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar. Leerplein055 verzorgt elk schooljaar een lezing voor een breed publiek in Apeldoorn om op deze manier kennis en ervaringen op het gebied van jonge kinderen te delen.

Open dag basisscholen PCBO en Leerplein055
Leerplein055 en het PCBO zetten hun samenwerking op het gebied van open dagen voort! Op vrijdag 21  september zetten ruim 50 basisscholen de deuren open voor hun eigen ouders, voor ouders die zich alvast orienteren op een basisschool voor hun dochter of zoon en natuurlijk kunnen omwonenden een kijkje komen nemen in de basisschool. U bent welkom van 09.00 tot 12.00 uur!