Peutergroep van start op de Heuvellaanschool

Geplaatst door op maandag 8 april 2019

Openbare basisschool Heuvellaan aan de Burglaan in Apeldoorn-West en Doomijn Kinderopvang zijn in februari een peutergroep gestart voor kinderen van 3 tot 4 jaar. De peuters kunnen 4 ochtenden in de week terecht. Bijzonder is de dagelijkse uitwisseling tussen de opvang en het onderwijs, zis voor de peuters straks de overgang naar groep 1 soepel en vertrouwd. 

Samen leren en ontdekken  

Miranda van Esch-Campen (pedagogische medewerker bij Doomijn): “We werken nauw samen met de school en omdat we in hetzelfde gebouw zitten, kunnen de peuters en kleuters makkelijk bij elkaar binnen lopen. En dat doen ze ook over en weer. Je merkt dat de peuters heel nieuwsgierig zijn en graag even bij de oudere kinderen kijken of daar een werkje doen. Een van de kinderen zei laatst trots: ‘Kom we gaan even bij mijn broer kijken. Die zit al in groep 2. De peuters wennen ook aan de oudere kinderen, doordat ze samen buitenspelen met groep 1. Ook werken we aan dezelfde themaals groep 1/2. Op dit moment is het thema de ruimte, dus de peuters proberen zelf al een maan en raket te tekenen. 

We besteden veel aandacht aan talent, zelfstandigheid en creativiteit. We hebben een open kast met dienbladen met daarop o.a. magnetics, magisch speelzand en houten blokken. De kinderen zijn vrij om daarmee aan de slag te gaan. Doordat er een warme overdracht plaatsvindt tussen de peutergroep en de basisschool helpt dit het kind bij een betere start op de basisschool.  

Meer informatie

Plan een rondleiding op school via (055) 579 06 68, waarbij ze natuurlijk ook een kijkje nemen bij de peutergroep.  Op 10 april houdt de school open dag.