Sterrenschool Apeldoorn verwelkomt 100e leerling

Geplaatst door op dinsdag 15 maart 2011

Bij Sterrenschool Apeldoorn is  de 100e leerling begonnen. Sinds de start in augustus is de school in de wijk Kerschoten gegroeid met ruim 35 kinderen.

De 100e leerling is de vierjarige Guus. Hij heeft van de juffen en meesters een cadeautje ontvangen maar ook aan de hele school is een cadeau uitgedeeld.

Leerlingen en teamleden hebben van Kinderopvang OOK en Leerplein055, de initiatiefnemers van de Sterrenschool, veiligheidshesjes ontvangen met het nieuwe logo. Op deze manier zijn de kinderen onderweg goed zichtbaar en herkenbaar.

Landelijk voorloper
De school in Apeldoorn is de eerste school in Nederland die daadwerkelijk 52 weken open is voor kinderen van 2 tot 13 jaar. Ouders kunnen de vakanties en vrije dagen zelf indelen en kunnen kiezen uit vier of vijf dagen onderwijs per week.

Bij Sterrenschool Apeldoorn werkt één team gezamenlijk aan de ontwikkeling van de kinderen. Zo zijn de pedagogisch medewerkers van het kinderopvangdeel ook werkzaam als onderwijsassistent. Op deze manier zijn alle betrokken medewerkers goed op de hoogte van relevante informatie over het kind en geldt van 07.00 – 19.00 uur één pedagogisch klimaat en één cultuur.

Sterrenschool Apeldoorn is een praktische vertaling van het landelijke concept Sterrenschool. De school heeft  vanaf het begin onderdeel uitgemaakt van de landelijke danktank en volgt nu als eerste school ook de vernieuwde concept (Sterrenschool 2.0 red.). Bij de Sterrenschool 2.0 ligt de nadruk nog steeds op rekenen, taal en lezen en het maatwerk voor elk kind. Het belang van het leren in één klimaat is in het vernieuwde concept als ‘ster’ opgenomen. Meer informatie over de Sterrenschool: www.sterrenschoolapeldoorn.nl