Tien Leerplein055 scholen dingen mee naar Bram Kamerlingprijs 2012

Geplaatst door op donderdag 16 augustus 2012

Op 18 september wordt de tweejaarlijkse Bram Kamerlingprijs uitgereikt aan een Leerplein055-school. Leerplein055 heeft deze prijs in 2002 ingesteld om scholen de gelegenheid te geven om collega-scholen te laten zien waar ze trots op zijn.

Scholen kunnen zich kandidaat stellen  met aansprekende activiteiten die vernieuwend en overdraagbaar zijn en getuigen van ondernemerschap en zo de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Dat kan van alles zijn: activiteiten rondom tuin of schoolplein; samenwerking met andere organisatie(s); nieuwe onderwijsvormen; ouder- en kindbetrokkenheid etc..

Waarom deze naam?
De prijs heeft de naam ‘Bram Kamerling’ gekregen omdat de heer Kamerling zich gedurende bijna zijn hele arbeidzame leven heeft ingezet voor het openbaar basisonderwijs in Apeldoorn, de laatste vijf jaar als voorzitter van de bestuurscommissie. Deze prijs verdient zijn naam! Bram Kamerling overleed in augustus 2011 op 80 jarige leeftijd.

Medewerkers stemmen voor het winnend project
Dit jaar hebben tien scholen zich met een project kandidaat gesteld voor de Bram Kamerlingprijs 2012. Het is nu aan de schooldirecteuren om elk drie projecten te nomineren: de drie projecten met de meeste nominaties achter hun naam mogen tijdens de medewerkersdag van de Week van Leerplein055 (dinsdag 18 september) een korte ‘pitch’ geven waarna alle medewerkers hun stem kunnen uitbrengen.  De prijsuitreiking krijgt dit jaar een bijzonder tintje omdat de dochter van Bram Kamerling de prijs zal komen uitreiken.

Kandidaten Bram Kamerlingprijs 2012
De Parkenschool, De Boemerang, De Kakelhof, De Marke, De Mheen, De Reiziger, Spitsbergen, Meester Lugtmeijer, Heuvellaan en Sprengenpark.

De school met het winnende project ontvangt een geldprijs van € 1500,– voor haar school.