Zonnepanelen nog voor de zomervakantie op het dak van 3 openbare basisscholen

Geplaatst door op dinsdag 20 mei 2014

De Eendracht_ZonopSchoolDankzij crowdfunding krijgen openbare basisscholen De Eendracht, Sterrenschool Apeldoorn en De Tweede Stee in Loenen zonnepanelen op het dak. Dit betekent dat de scholen voldoende zoncertificaten hebben verkocht om de financiering rond te krijgen. Het leggen van de zonnepanelen is onderdeel van Zon op School, een project van de Apeldoornse energiecoöperatie deA in samenwerking met Leerplein055.

Zowel deA als Leerplein055 is erg tevreden over de verkoop van de zoncertificaten. De certificaten zijn verkocht voor 50 euro en over zes jaar krijgt de bezitter er 60 euro voor terug. Fred Berends, voorzitter College van Bestuur Leerplein055: ‘De scholen zijn actief aan de slag gegaan met de verkoop van de zoncertificaten. Zonder het enthousiasme en de bereidheid van ouders en andere Apeldoorners en Loenenaren om bij te dragen, zou dit niet zijn gelukt. Voor de vakantie willen we de zonnepanelen nog op het dak leggen zodat de school deze zomer nog optimaal kan profiteren.’

Zon op school
Het project Zon op School is dit jaar gestart met drie openbare basisscholen. Doel van het project is om kinderen bewust te maken van het gebruik van groene energie, schoolgebouwen duurzamer te maken en de energierekening omlaag te brengen. Het plaatsen van zonnepanelen, het zichtbaar maken van de opbrengst in de school en een aantrekkelijk lespakket maken onderdeel uit van het project. Bij de uitvoering van het project hebben ook Kerschoten Energie Neutraal en Loenen Energie Neutraal geholpen met de verkoop van de zoncertificaten.